Възраждане: Страната се води към тежка зима

Снимка: БГНЕС

Ще се увеличи броят на българите под линията на бедност

Депутатите от партия "Възраждане" излязоха с декларация в парламента. От партията на Костадин Костадинов декларираха, че не са претърпели катарзис и позицията им е непроменена относно нарастващата в страната криза.

Депутатът Петър Петров обясни, че кризата е политическа, здравна, икономическа и пряко рефлектира върху ниските доходи на българските граждани, като растат цените на тока за фирмите, горивата и храните от първа необходимост и задминават европейските нива. Всичко това в ситуация заради неадекватни и противозаконни ограничения на изпълнителната власт. Ресторантьорите са подлагани на проверки, работодатели задължават работниците си да се ваксинират, посочи той.

Ще се увеличи броят на българите под линията на бедност - особено в малките населени места, смята депутатът. Страната се води към тежка зима, от "Възраждане" сме притеснени, че служебното правителство не прави нищо, за да намали разходите на бизнеса, партиите, заявяващи промяна в полза на хората, са улисани в политически пазарлъци и разпределят министерски постове, докато българският народ изнемогва, категоричен е Петров.

От партия "Възраждане" настояват за предприемане на спешни мерки от страна на изпълнителната власт и законодателни мерки, да намалят натиска над бизнеса, което може да стане с премахване на ограниченията, премахване на ДДС за някои стоки и услуги и пряка финансова помощ за българските граждани, каза той.

Ако не се вземат мерки, според депутатите от партията на Костадинов, българите ще се сблъскат с криза и недоволство на улицата заради масови съкращения и всичко това, докато повече българи продължават да емигрират.

За да се избегне този сценарий, държавата да влезе в социална функция и да помогне на гражданите и бизнеса, така ще се възстанови доверието към институциите, категоричен бе Петър Петров. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK