Зеленски: Ще си върнем всички загубени градове в Донбас

Снимка: EРА/БГНЕС

През последните 24 часа Украйна е била поразена от 45 руски ракети и снаряди

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в събота, че Украйна ще си върне всички градове, които е загубила от Русия, включително Северодонецк.

"Всички наши градове - Северодонецк, Донецк, Луганск - ще си ги върнем", каза той в късно вечерно видеообръщение.

Това беше единственият път в обръщението, в който той спомена Северодонецк, който по-рано през деня окончателно падна в ръцете на силите на Москва след седмици на жестоки боеве.

Зеленски също така призна, че войната е станала трудна за емоционално справяне. Той заяви, че през последните 24 часа Украйна е била поразена от 45 руски ракети и снаряди, което той определи като циничен, но обречен опит да се сломи духът на народа му.

"На този етап от войната е духовно трудно, емоционално трудно ... нямаме представа колко дълго ще продължи, колко още удари, загуби и усилия ще са необходими, преди да видим, че победата е на хоризонта", каза той.

Зеленски продължи да пледира за повече оръжия, като заяви, че непрестанните ракетни атаки потвърждават, че санкциите срещу Русия не са достатъчни, за да помогнат на Украйна.

"Системите за противовъздушна отбрана - модерните системи, с които разполагат нашите партньори - не трябва да бъдат на полигони или в складове, а в Украйна, където са необходими сега, необходими повече от където и да било другаде по света", каза той. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK