Петър Паунов: До този момент няма ясно решение на проблема с депониране на отпадъците

Снимка: Infomreja.bg

Той изрази надежда истината да излезе, за да престанат спекулациите

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов показа документи, получени в отговор на опитите за депониране отпадъците на Кюстендил.

Паунов показа писмо, подписано от всички кметове, които са в сдружение „Рила Еко“ от 11.03.2017 г., с което уведомяват министъра на околната среда, че едва сега стартира възможността за реализация на проектите и изразяват най-горещата си молба за организиране на среща, където да дискутират проблема със сключване на договори за третиране на отпадъците.

„Подписите са на всички кметове от областта и заявяваме, че до този момент няма ясно решение на проблема с депониране на отпадъците”, каза Паунов.

Той показа и писма от Община Костинброд и Общински съвет – Костинброд, от 26 .07. 2017г. , които не дават съгласие за сключване на договор с Община Кюстендил за депониране на отпадъците й.

На 3 юли пристига ново писмо от Костинброд, където е приложен протокола на Регионалното сдружение на общини Костинброд, Божурище, Своге, Сливница, Годеч  и Драгоман, където е гласувано против приемането на отпадъци от Община Кюстендил“, заяви още градоначалникът.

Той изрази надежда истината да излезе, за да престанат спекулациите и оттук нататък друг човек, който се опитва да се занимава с обществена дейност, да не се опитва  да оскърбява дългогодишните усилия на Кюстендил и кюстендилци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK