Община Кюстендил кандидатства с проекти за 157 млн. лв.

Снимка: Infomreja.bg

Подадени са до Министерство на финансите

Вчера изтече срокът за подаване на проектни фишове към Министерство на финансите. Имаше изпратено до Община Кюстендил писмо до вчерашния ден да подадем проекти, които са с разрешение за строеж и сме готови веднага да започнем избор на изпълнители. Това обяви кметът на Община Кюстендил, Петър Паунов.

На първо място Община Кюстендил е посочила „Реконструкция и разширение на водопреносна и канализационна мрежа“ в агломерация Кюстендил, включително селата Лозно, Жиленци и Слокощица. Стойността е 109, 842 063 лв. 

На второ място е преустройство и реконструкция на ХГ „Владимир Димитров - Майстора“, чиято стойност е. 21 887 000 лв. На трето място е СК „Осогово“ – реновиране на външно пространство, което включва писта, изграждане на осветление и цялостно обновяване на външното пространство.

В резервните проекти Община Кюстендил е посочила Зоологическата градина, на стойност – 4 995 000 лв., прокарване на улици в Хисарлъка и на трето място е Център за грижа за деца с психични разстройства в село Копиловци. За дофинансирането на този център са необходими 365 000 лв.

Сред обектите в сферата на образованието Общината е посочила основен ремонт и енергийна ефективност на ЕГ „Д-р Петър Берон“ – 9 447 000 лв., въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 6 ОУ – 1 789 000 лв. и на трето място е въвежда не мерки за енергийна ефективност в 3 ОУ „Марин Дринов“ – 1 700 000 лв.

Подадените проекти са на стойност 157 млн. лв., това са готови технически проекти, които през годините общинска администрация е изработила. Надяваме се МФ да подкрепи голяма част от тях, които са изключително важни. Очакваме решението към МФ, заяви още кметът на Кюстендил Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK