Кметът на Кюстендил сигнализира прокуратурата за сметки за ток на Общината

Снимка: Infomreja.bg

Паунов: Не съм на страната на енергийна мафия и няма да ги подкрепям

"Отново повтарям призива си за незабавна подкрепа на Общините и предприемачите от държавата. Дойдоха ни октомврийските сметки за ток, току що. 411, 60 лв. трябва да платим на мегават час, при положение че миналата година договорът ни беше на 120 лв. нощната и 140 лв. дневната електроенергия с ДДС.

В момента ни дойдоха сметки от 411 лв., но без пренос, с него отиваме на 469, 50 лв. Незабавно се надяваме да се конструира работеща държава и държавна администрация, и да започнат обезщетения, тъй като не искаме доставчиците да си позволяват да спират в един момент уличното осветление на Общините", обяви на пресконфереция кметът на Кюстендил Петър Паунов.

По повод изнесените данни, той ще изпрати сигнал за проверка до прокуратурата в енергийните дружества и доставчиците. Според Паунов справките показват странно лавиране на потреблението в Община Кюстендил.

„В момента ЧЕЗ - Разпределение отказва да ни предостави потреблението за август месец, което според нас много странно се увеличи, за разлика от миналия август на 2020 г. Това е ръст с над 60%, необяснимо е. ЧЕЗ иска 15 лв. на точка, а ние имаме 467 точки, тоест сума от 200 хил. лв. трябва да платим, за да получим справка за цялата година. Затова ще помолим прокуратурата да извърши разследване и това източване да престане.

Откакто сме на свободния пазар да бъдат проверени сметките и реалните доставки. Понеже нямаме намерение да пилеем обществени пари, а смятаме че има нещо нередно, компетентна е прокуратурата и се надяваме по най-бързия начин, след като извадим данните идващата седмица, да бъде извършена проверка.

Не съм на страната на енергийната мафия и няма да ги подкрепям, борим се за всяка стотинка“, категоричен беше Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK