Министър Лечева поздрави българските сноубордисти за успеха на Световното първенство в Банско

Снимка: Министерство на младежта и спорта

Тервел Замфиров спечели световната титла в паралелния гигантски слалом, а Александър Кръшняк взе сребърен медал

България постигна голям успех на Световното първенство по сноуборд за младежи в Банско. Тервел Замфиров спечели световната титла в паралелния гигантски слалом, а Александър Кръшняк взе сребърен медал. В спора за третото място Петър Гергьовски отстъпи пред германеца Макс Кюнхаузер.

 „Уважаеми Тервел и Александър, поздравявам Ви за постигнатия успех на Световното първенство по сноуборд в Банско. Да спечелиш толкова престижно състезание винаги е голямо щастие, но то става още по-силно, когато се случва в Родината. Медалите от Световното първенство са оценка не само за Вашата упорита работа, но и за тази на Вашите треньори и щаб, както и за последователните усилия на федерацията да развива сноуборда на световно ниво. Медалите днес доказват, че сте на прав път, а упоритостта и положеният труд се възнаграждават“, написа Весела Лечева. 

Както ИНФОМРЕЖА писа,Световното първенство по сноуборд бе открито днес с шествие от кукери. То ще продължи до неделя, а министърът на младежта и спорта ще участва в закриването на шампионата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK