Иван Гюров: В сметката на Община Разлог има пари! Новият екип стартира с близо 15 млн.

Колаж, илюстрация: Infomreja.bg

Бившият заместник-кмет отговори на бившия си работодател

В сметката на Община Разлог има около 4 млн. лв.

Това обяви Иван Гюров чрез публикация във Фейсбук.

Гюров бе заместник-кмет в Общината по време на предходния мандат на настоящия управник – Красимир Герчев. Гюров продължи да изпълнява длъжността и по време на временното кметуване на Венислав Гърменов.

Гърменов, припомняме, бе също заместник-кмет на Герчев и негов опонент в предизборната надпревара.

В публикацията си Гюров пише:

Не искам да се намесвам в работата на Община Разлог и няма да го правя. Трябва обаче фактите да се представят коректно и да не се търси политически дивидент, като се очерня предишно управление. Ще посоча факти само и единствено.

Наличните парични средства към 09.11.2023 са в размер на 3 907 859.60., има за възстановяване от държавата още 800 000 лв.

Така че средствата са общо 4 700 000 лв.

Като при толкова налични средства да се спекулира, че няма 25 000 лв. за ”СТАРЧЕВАТА”, най-малкото не е коректно.

Освен това има одобрени проекти с външно финансиране за Община Разлог на стойност над 10 000 000 лв.

Това са средства за ремонт на училището в с. Баня, читалищата в селата ЕЛЕШНИЦА и ГОРНО ДРАГЛИЩЕ, пътят за с. Бачево, част от пътя за Добърско , ремонт на кметствата в селата Бачево и Горно Драглище, изграждане на нов Старчески дом.

Новият екип стартира с близо 15 000 000 лв. Нека така да работи и новото ръководство на Община Разлог. Пожелавам им успех, защото богата Община, означава и богати хора.

Неговият коментар идва на фона на съобщение от името на Община Разлог, в което се твърди, че културният календар е в преразход от 118 762 лева.

"Всички тези цифри показват - несъобразено и непланирано използване на средства от празничния календар на Община Разлог. Цялостната ситуация поставя под риск организирането и провеждането на дългоочаквани събития от всички жители и гости на общината, през настоящия месец и месец декември, a именно: тържествено запалване на коледните светлини, церемония по награждаване “Спортист на годината” 2023, “Дядо Коледа по домовете”, “Писма до Дядо Коледа”, коледни работилнички и творчески конкурси, концерти и редица други празнични събития, включително и “Старчевата”!
Оставям жителите на община Разлог сами да преценят дали управленските действия през изминалите месеци са били оправдани и постигнали желания резултат?!", заяви кметът инж. Красимир Герчев.

Известно е, че „войната“ между настоящия кмет и бившите му подчинени не стихва дори и след края на кампанията.

Гюров завършва публикацията си с приложена снимка на наличните средства в банковата сметка към 09.11.2023.

Позиция по темата взе и председателят на ОбС-Разлог - адв. Иван Димитров.

Доста смела /с оглед факта, че се разпространява банкова информация, представляваща банкова тайна и придобита в служебно качество/ публикация, но лично за мен - неочаквано грубо манипулативна. Още малко факти /без претенция за изчерпателност/:

-от сниманата сума, около 2 200 000 лв. са делегирани средства на училищата, които се разходват от второстепенните разпоредители с бюджетни средства /училища и др./. Т.е. Община Разлог е "пощенска кутия" за тях и не може да разполага.

- Около 1 600 000 лв. са задълженията за предизборните тротоари и ремонти , като 1 100 000 лв. на конкретна фирма,

– 300 000 лв. са средства от държавата за изборите /комисии и т.н. /

- заплати на служители, проекти и т.н.

Реално, сметката е на около -200 000 лв.

При прецизна проверка, вероятно ще са повече.....

Та така.

Нека сме коректни и не лъжем обществеността!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK