Кметът Паунов и председателят на ОбС – Кюстендил, канят протестиращите на преговори

Снимки: Infomreja.bg

Петър Паунов: Ние не се крием, молбата ни е да не се поддавате на гняв

Кметът на Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общински съвет – Иван Андонов, отправиха покана за преговори към протестиращите. „Ние сме искрени пред Вас, както винаги. Готови сме да отговорим на всеки ваш въпрос – независимо какъв е. Моля всички, които са граждански инициатори определете хората, на които вярвате – най-компетентните, и Ви очакваме в посочен от Вас ден, в 17.30 в заседателната сграда на Общината.

Моля да ни посочите списък с 15 човека, не повече, като в него да няма партийни функционери или такива, които са били в кандидат-депутатски и съветнически листи, хора, които са свързани с разграбването на Кюстендил.

Можем да Ви посочим кой продаде предприятията и къде бяха тези хора, когато ние в понеделник преговаряхме за бъдещето на Кюстендил, а те се опитваха да се скрият зад Вашата болка“, обяви на пресконференция кметът на града Петър Паунов.

Той уточни, че партийни лица няма да бъдат допуснати на срещата.

„Пред вас ще изнесем данни за това къде отива всяка една стотинка и ще отговорим на всеки един въпрос. Ние не се крием! Молбата ни е да не се поддавате на гняв! Тези партийни представители ви манипулират, те искат да ни грабят, а ние сме пречката, за това е тази ярост към нас!

Споделяме с вас всичко и никога не сме се крили. Чуйте сърцето си и не слушайте тези партийни имитатори. Спокойно анализирайте къде отиват вашите разходи и колко от тях са на общия ни дом“, коментира още кметът.

От своя страна председателят на ОбС – Кюстендил, Иван Андонов също призова за разум и спокойствие. „Ние също страдаме и сме съпричастни към Вашата болка, денонощно сме свързани с  всички проблеми - било на улицата, училищата, детските градини и в социалната сферата. Така че за нас също е много тежко това решение за увеличаване на данъците, но е изключително важно, за да можем да продължим да се развиваме в тези време, в които живеем. Общината трябва да продължи да работи, ние не можем да спрем“, коментира още Андонов.

По време на пресконференцията стана ясно, че увеличението при данък МПС е средно с около 47%, а не както обявиха протестиращите с над 90 %. „Средното увеличение е между 1 и 10 лв. на месец за всяко едно семейство - при положение, че през този период, за който говоря сме успели да икономисаме във всяко домакинство между 500 и 3 500 лв. и Ви напомняхме за това, и Ви молихме да ги инвестирате в дограма, а не да се заробвате с допълнителни коли, които носят ангажименти и застраховки", заяви кметът.

Председателят на ОбС – Кюстендил, посочи като пример, че голяма част от жителите на РС Македония карат автомобили с кюстендилска регистрация. „Това също показва, че досега данъците са били много ниски“, обяви Андонов.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, в началото на тази седмица протестиращите заявиха, че ако не се стигне до промяна на данъците ще инициират подписка и референдум.

Заканиха се и, че това няма да е последният протест.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK