Млади хора от Гоце Делчев "извезаха" шевица върху стена на градския стадион

Снимка: Infomreja.bg

И отново доказаха истината за сговорната дружина

Всеки, който мине по алеята в Гоцеделчевския парк откъм източната страна на стадиона, остава приятно изненадан от грейналата с разноцветни багри шевица, изрисувана върху стената. И между красивите симетрични фигури – ликът на Гоце Делчев!

Създатели на тази красота са млади хора, които не само притежават естетически вкус, но и нещо по-важно – желание да бъдат полезни на съгражданите си, на обществото.

В основата на проекта са Асен Янкулски и Любомир Дишлянов, който неотдавна пресъздаде образите на баничанки с типичните местни носии върху една от къщите в селото. Предимно баничански мотиви са „втъкани“ и в новата творба.

Асен и Любомир са ядрото, което привлича още много съмишленици. Най-напред на помощ идва Цецко, после се присъединяват и други приятели, и приятели на приятелите... Всички са ентусиазирани, работят с желание, нямат търпение да видят стената преобразена.

„Едно от момичетата цели три часа очертаваше контури с малка четчица“, споделя впечатленията си Асен. Психолог по образование, той наблюдава реакциите на хората. Казва, че всички, които са минавали край тях по време на работа, са изразявали желание и те да грабнат четките.

Голяма е и помощна на Младежкото обединение в БСП, което се включва и с труд, и като спонсор.

Резултатът от общите усилия е налице!

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK