Нова детска площадка посреща най-малките дупничани в Градската градина

Снимки: Община Дупница

Служители на Общината вече демонтират старите съоръжения, които в годините бяха ремонтирани не веднъж

Напълно обновена ще бъде детската площадка в едно от любимите за дупничани и гости на града места - Градската градина. Служители на Общината вече демонтират старите съоръжения, които в годините бяха ремонтирани не веднъж, а и голяма част от тях вече бяха опасни, съобщават от общинската администрация.

"Самият факт, че със затоплянето на времето, районът става много оживен и особено предпочитан за децата, преценихме, че няма смисъл вече да ремонтираме по три пъти и повече през летния сезон съоръженията. Направо ще се закупят нови, като част от тях сме ги вече поръчали и очакваме доставка.

Освен нови съоръжения, ще бъде монтирана и нова удъропоглъщаща настилка, а монтажите сме планирали за идния месец. В зависимост от разположението им, ще преценим дали и колко още допълните съоръжения да добавим. В момента знаете, че тече и цялостно преустройство и озеленяване на Градската градина, така че през лятото ще имаме напълно нов облик на това кътче от града. Ще вземем мерки да се преустанови паркирането и на автомобили в зелените площи, защото е недопустимо", обясни кметът инж. Методи Чимев.

"До 20 дни очакваме да бъде доставено и голямото комбинирано съоръжение, което да бъде монтирано в Парк "Рила", където премахнахме старото корабче.

Ако всичко върви по план, до края на април ще е напълно готово и то. В Паркът дейностите по подмяна на компрометираните елементи и участъци е към края, така че да посрещнем спокойно гостите на града и нашите съграждани", заключи инж.Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g