Алкохолът не прощава! 12 години затвор за сандокан, който едва не уби съселянин в кръчма

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението било извършено на 28 октомври 2022 година

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Търговище, бе наложено ефективно наказание на 41-годишният И.И. от село Горско Абланово, опитал да убие свой съселянин при условията на опасен рецидив. Той бе осъден на 18 години „лишаване от свобода“ при строг режим, съобщават от държавното обвинение.

Мъжът се е възползвал от правото си да поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета, и признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Така състав на Окръжен съд-Търговище, след като редуцира наказанието с оглед на съкратената процедура, определи подсъдимият да търпи наказание в размер на 12 години „лишаване от свобода“. Уважен беше и граждански иск в размер на 70 000 лева, които И.И. ще трябва да заплати на пострадалия.

Престъплението било извършено на 28 октомври 2022 година. Подсъдимият се намирал в кафе-аперитив в село Горско Абланово, след като преди това помагал на свой приятел да вари ракия. Той бил във видимо нетрезво състояние и в лошо настроение, търсел конфронтация и насочил агресията си към други посетители в заведението. Въпреки че те не отговаряли на заядливия му тон и обидите, мъжът не спирал и дори ставал още по-агресивен.

След 20,00 часа подсъдимият останал в присъствието на съдържателя на заведението, съпругата му и още един мъж – пострадалият. Между него и И.И. възникнала разпра, провокирана от кутия с цигари. Ситуацията бързо ескалирала и се стигнало до лек удар от страна на пострадалия в областта на главата на обвиняемия, избивайки цигарата от устата му.

Последвала реакция на 41-годишния мъж, който извадил нож и бързо нанесъл четири удара в тялото на своя опонент. Един от ударите порязал дясната мишница на мъжа, а два проникнали в коремната му кухина, причинявайки на мъжа разстройство на здравето временно опасно за живота.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд–Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK