Лионел Меси: От плачещо дете зад възглавница до победител на Световно първенство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гилем Балагу разказва за пътешествието на аржентинеца до славата

Световното първенство посрещна своя край, както залаганията обявени от световни и български букмейкъри. Аржентина прибра своя трофей, а ние ще се гмурнем по-надълбоко в личния живот на Лионел Меси. Испанският журналист Гилем Балагу сподели прочувствени факти от детството на Меси и разказа за неговото футболното приключение.

Лионел Меси коронова блестящата си футболна кариера с поредно отличие, този път от Световното първенство. Испанския журналист Гилем Балагу разкри трудния път, който Меси е трябвало да извърви. По негови думи, малкият Меси е прекарвал повечето уикенди плачейки, след преместването си в Испания, заради това, че не е близо до своето семейство. Балагу вярва, че именно това е оформило Меси и му е помогнало да стигне до тук.

Блестящият аржентински футболист приключи своя лов за победа на Световно в събота, където Аржентина победи Франция посредством дузпи. Вълнуващ и запомнящ се финал.

Победата на това Световно е била финалната права за Меси и неговото пътешествие, което стартира преди години, когато футболистът е едва на 12 години, момче с големи мечти. Тогава той се мести от родния си град Росарио и се установява в Барселона, за да играе в академичния отбор.

Невероятен успех да едно малко дете, но тогава започват и неговите трудности. Меси е чувствал празнина, защото родителите му се връщат в Аржентина, а не остават с него в Барселона.

Балагу ни призовава да си спомним какво беше първото нещо, което Меси направи след отбелязването на победния гол. Той веднага е отишъл при своето семейство, искал е да се свърже с тях по някакъв начин. Родителите му са били обляни в сълзи. Какво ни говори това? Четиригодишното момченце, което е играло футбол с баща си - сега спечели Световно първенство.

На дванадесет годишна възраст Меси трябва да каже на семейството си, че иска да остане в Барселона и да остави всичко зад гърба си. Той остава в Барселона със своя баща, но е имало много недели, в които Меси е трябвало да остава сам.

Балагу разказва как младият Меси е трябвало да играе на Playstation със своя баща, който въобще не е бил добър в това. В крайна сметка, Меси се криел в стаята си, плачейки, защото тези недели били тежки за разделеното му семейство.

Всичко това е трябвало да се случи, за да може Меси да стане професионален футболен играч.

Лионел Меси вкара седем гола в Катар и взе Златна топка за най-добър играч, включвайки и двата гола на финал. Според испанския журналист, Аржентина и Франция за разчитали на своите звезди в отбора - Меси и Килиан Мбапе.

Според Балагу, един от най-иконичните моменти по време на Световното първенство е когато Меси вдига топката с дясната си ръка за третия гол на Кроатия, бяга и подава топката на Алварес. Това е нужно на всеки отбор, някой като Меси, мъж на 35 години, който вкарва 2 гола на финал на Световно първенство. Човек, който избира мъдро своите решения, подкрепен от своя отбор.

“Нуждаем се от повече Меси и ние го имаме.”, казва Балагу, в заключение.

 

КОМЕНТАРИ

SUSAN BENSON10:50 - 03.01.2023
Здравейте, имате ли нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, имате ли нужда от бизнес заем, личен заем или ипотечен заем? не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага Знам, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем. За хора, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора смятат, че е толкова трудно да получат заем за собствен капитал от техните местни банки или други финансови институции поради високата лихва ставка, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг и др. Не се притеснявайте повече, защото Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин. Край на времето за чакане или стресиращите банкови посещения. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда. Ние предоставяме 24-часови кредитни услуги от световна класа. За запитвания/въпроси? - Изпратете имейл до [email protected] или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор веднага.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK