Забраняват груповите празненства и масовите мероприятия в Радомир

Снимки: Община Радомир

Ресторантите и кафенетата ще работят до 22 часа

Всякакви групови празненства на открито и закрито, както и всички масови мероприятия на територията на община Радомир, да бъдат преустановени, а ресторантите и кафенетата да работят до 22 часа. Това гласи заповед на кмета на Община Радомир Пламен Алексиев, издадена във връзка с усложняващата се противоепидемична обстановка в страната и заповед №РД-01-609/21.10.2020 г. на министъра на здравеопазването, с която на практика се разширява обхватът на въведените в края на октомври противоепидемични мерки.

На гишетата от фронт-офиса в Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на общината ще се допускат за обслужване до шест лица - двама души на гише "Данъци и такси" и четири лица на останалите гишета, на разстояние 1,5 метра един от друг. И

гралните зали на територията на общината също ще работят в ограничителен режим, като няма да се допуска присъствието на повече от едно лице на площ от 3 кв.м.

Заповедта е в сила до второ нареждане.

Противоепидемични мерки са въведени и в Народно читалище "Напредък 1895" - Радомир. Там се преустановяват колектнивните репетиции в сградата на читалището, а ползвателите на услуги ще се допускат само с маски и при спазване на дистанция. Върнатите от потребителите книги в библиотеката ще се почистват с дезинфектант и ще престояват 24 часа, преди да бъдат предлагани на следващите читатели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK