Моника Йорданова е новата девойка „Кюстендилска пролет“

Снимка: Община Кюстендил

За момиче на публиката беше избрана Радина Петрова

Моника Йорданова е новата девойка „Кюстендилска пролет“ 2023 г. Наградата беше връчена лично от кмета на областния град Петър Паунов. За втора подгласничка беше избрана Диана Георгиева, а първа подгласничка стана Мирела Славова. За момиче на публиката беше избрана Радина Петрова, която се яви под № 2.

За 56-и път Кюстендил избра новата девойка „Кюстендилска пролет“. 14 бяха общо момичетата, които участваха тази година в избора.

Събитието се организира от Община Кюстендил и се състоя на централния площад „Велбъжд“ пред стотици жители и гости на града, дошли да гледат спектакъла. По традиция претендентките за титлата се представиха в три кръга. Водещи на конкурса бяха артистите Игор и Иван, а в празничния концерт участие взеха група „СкандаУ“, Трио "Фида" към Хор "Нуша" и „Чинари Drums”.

Победителките в тазгодишното издание на конкурса получиха парични награди от Община Кюстендил и спонсорите.

На 21 март празникът продължава от 11:00 часа на площад „Велбъжд“, където ще се проведе празничен водосвет за здравето на кюстендилци. По традиция новоизбраните девойки „Кюстендилска пролет“ ще получат символите на града от своите предшественички, а специални гости ще бъдат артистите от Ансамбъл „Пирин“, които ще представят своя нов спектакъл „През девет планини“.

Празникът ще продължи на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“ от 14:00 часа, където по стар обичай девойка „Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав към своите съграждани по повод настъпването на първия пролетен ден. Там за настроението на гостите ще се погрижат кюстендилските изпълнители Симона Петрова – Мона, Димана Крумова и Кристиян Янкулов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK