Криминалисти от Варна с поредна акция срещу притежание и разпространение на наркотични вещества

Снимка: ОДМВР, Варна

В ареста е мъж - рецидивист, дрогиран, разпространител на наркотици

Успешна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества, се проведе вчера на територията на Варна от служители на криминална полиция при ОДМВР - Варна. В хода на спецакцията са задържани 7 младежи - един на 17 и двама на 20 години от село Езерово и варненци на 22, 26, 30 и 38 години. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжна прокуратура - Варна.

На 26 - годишния младеж от Варна ще му бъде повдигнато обвинение за престъпление по чл.354а, ал.2 от НК и е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа. За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба в размер от 20 000 до 100 000 лева.

 При проведените процесуално - следствени действия  ( претърсване и  изземване )  в обитаваното от него жилище са намерени и иззети 20.05 г марихуана, 4.76 г  метамфетамин и електронна везна. Установено е, че е управлявал колата под влияние на амфетаминопроизводни, като за това му провинение е съставен акт за установяване на административно нарушение, както и още един акт по ЗДвП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK