За кои типове коси са подходящи пресите за изправяне

Съвременните устройства са оборудвани с високопрецизен термостат

Природно къдравите жени често не се харесват и благородно завиждат на дамите с прави коси и обратното. За щастие има решение и на двата проблема, но в следващите редове ще стане дума за пресите за изправяне, какви видове има спрямо типа на косъма и по какви критерии става изборът, според онлайн магазин 4sales?

Каква преса за изправяне да използвате спрямо типа на косата

Съвременните устройства са оборудвани с високопрецизен термостат, поддържащ еднаква зададената температура. За добрия вид, без изгаряне, е важна зададената стойност. Повечето съвременни преси за изправяне поддържат диапазон от 100 до 240°C. Ето защо, специалистите препоръчват при наличие на боя нагряването да е със средна температура, поради високата космена чувствителност. Но все пак има значение видът и структурата. За слабия и тънък косъм минималната температура е щадяща, а за твърдия и чупливия – средната или максималната.

С какво покритие трябва да бъде

Важен критерий при избора на добри преси за изправяне е тяхното покритие: 

  • метално – не бива да се използват за слабия и склонен към късане косъм, поради силното изгаряне, въпреки наличието на термостат;

  • тефлоново – осигурява равномерно нагряване и намалява вероятността от изгаряне и изсушаване;

  • керамично – предоставя по-лесно плъзгане, придавайки повече блясък. В тази връзка нека споменем, че подобно покритие има силна чувствителност към различните козметични и стилизиращи продукти, което налага неговото избърсване след всяка употреба;

  • турмалиново – характерно е за професионалните модели. Представлява керамично покритие с турмалинови кристали, при нагряването на които се образуват отрицателни йони. Това осигурява придаване на по-здрав и поддържан вид, с нужния блясък.

Какви се предлагат по магазините

Сред съвременните преси за изправяне или къдрене има модели с малки и тесни плочи, подходящи за всякаква дължина. Широките модели се използват при повече обем, но не и при дължина под 20 см. Характерна особеност е възможността за обработка на по-голям космен сноп едновременно. Моделите с йонизация са препоръчителни за обработка на слаба и изтощена коса. Йонизирането добавя отделен слой йони, възстановяващи водния баланс, придавайки блясък и устойчивост на косъма.

При силна чупливост и големи къдрици се използват преси за изправяне с пара, които отлично се справят с предназначението си и намаляват риска от обратно накъдряне при среда с висока влажност. За да се предотврати прегряване и излагане на висока температура, експертите препоръчват прибягване към видовете с възможност за работа върху мокър косъм. Така елиминирате необходимостта от допълнително изсушаване със сешоар и пестите време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK