За 2,4 млн. подменят канализационен колектор в Разлог

Снимка: Община Разлог

Това е най-голямата до момента договаряна сума от Община Разлог

Община Разлог с одобрено финансиране за изграждането на канализационен колектор, минаващ през парка в град Разлог и улица „Цар Самуил“- до спортната зала. С решение на Министерския съвет ще бъдат отпуснати 2 450 000 лева с ДДС, 50% от стойността на напълно одобрения проект.

„Това е най-голямата до момента договаряна сума от Община Разлог, с директно финансиране, чрез постановление на Министерски съвет. Положихме изключителни  усилия този проект, за който е работено години наред,  да бъде одобрен, поради невъзможността на Община Разлог да се справи самостоятелно с изграждането на системата. Няколко пъти излизаха различни списъци на Министерство на регионалното развитие, в които Общината не получаваше финансиране, но във финалния успяхме да постигнем резултат, който е много добра новина за всички жители на общината“, коментира зам.- кметът Иван Гюров.

Останалата сума по проекта се очаква да бъде заложена в държавния бюджет през следващата година. Своевременно Община Разлог до края на 2022 г. ще открие обществена поръчка за избор на изпълнител, а след това започва поетапно изграждане на колекторите, с цел поетапно разрешаване на проблемите. 

Реализацията на дейностите обхваща отвеждане на отпадните води, от центъра на Разлог до пречиствателна станция в края на града. Основата цел е да се преустанови замърсяването на Бела река, където се оттичат водите към настоящия момент.

С постановлението по настоящия проект общият размер на одобрени суми за безвъзмездно финансиране към Община Разлог възлиза на 4,8 млн. лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK