Трима кандидати за директор на болницата в Разлог

Иван Гюров, снимка: Община Разлог

Иван Гюров: Да оставим експертите свободно и спокойно да изберат най-подходящия

Комисията за избор на нов директор на МБАЛ Разлог с първо заседание днес. Съставът от двама лекари, двама представители на Община Разлог и директорът на РЗИ- Благоевград, приет от Общински съвет- Разлог, през месец юли, разгледа три кандидатури за управление на болницата, подадени до крайния срок на конкурса - 30 септември.

„През годините, когато са протичали неясни конкурси, започваха много инсинуации, коментиране по социалните мрежи и в града, предварително квалифициране на кандидатите не само за директор на болницата, а и за друга важна и отговорна позиция в община Разлог. Чрез пълна прозрачност на този конкурс, без ограничения, дадохме възможност на максимален брой кандидати да изявят желанието си за управление на МБАЛ- Разлог.

Апелът ми е да оставим експертите свободно и спокойно да изберат най-подходящия от тримата кандидати и да дадат своето становище. От тяхното решение и избор зависи бъдещото на МБАЛ, дали кандидатите могат да предложат една по-добра посока за развитие в сравнение с досегашната. Нека изчакаме приключване на тяхната дейности, а общинските съветници свободно, спокойно и информирано да вземат окончателно решение след като комисията класира кандидатите“, апелира обществото да не прибързва в преценката си да охулва или величае даден кандидат зам.- кметът Иван Гюров.

След протичане на първата среща на комисията, следва решение за изискване при необходимост на допълнителна документация от кандидатите, оценка бизнес планове за развитие на МБАЛ и събеседване с допуснатите кандидати.

Крайното решение за назначаване на нов управител предстои да бъде взето от местния парламент на редовно заседание в края на месец октомври.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK