САЩ налива поредни милиони за войната в Украйна

Снимка: Infomreja.bg

САЩ подготвят нов пакет от военна помощ

Вашингтон ще предостави на Украйна пореден пакет от военна помощ на стойност 275 милиона долара, за да ѝ помогне да засили противовъздушната си отбрана, предаде Ройтерс, позовавайки се на говорителя на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби.

Той каза, че е дълбоко обезпокоен от засилващото се партньорство в сферата на отбраната между Иран и Русия и САЩ ще използват свои инструменти, за да прекъснат тази връзка, както и доставките на ирански дронове. Кърби допълни, че американското правителство ще обсъди с партньорските си държави сътрудничеството между Москва и Техеран.

Според източници на Ройтерс новата военна помощ на Пентагона вероятно ще включва ракети за реактивните системи за залпов огън "Хаймарс", високопроходими джипове "Хъмви", генератори и 155-милиметрови артилерийски снаряди.  

Кърби отказа да коментира съдържанието на пакета, който може да претърпи промяна, преди бъде подписан от американския президент, съобщава БТА.

Тази седмица Конгресът прие фискалния закон за националната отбрана за 2023 г., който предвижда военната помощ за Украйна през следващата година да е не по-малко от 800 милиона долара.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK