Радев и Карадайъ на едно мнение: Страната има нужда от редовен кабинет

Снимки: Прессекретариат

Очакването на обществото е за редовно правителство, каза президентът Радев

Тази година българите на три поредни избори дадоха своя глас за промяна. Очакването на обществото е за редовно правителство.

Това каза президентът Радев по време на консултациите с ДПС, представлявана от нейния лидер – Мустафа Карадайъ.

Трите избора са резултат от политическата криза в страната. Ние сме свидетели на това как през годините се стигаше до ситуацията, в която сега се намираме. Според нас преодоляването ѝ може да се случи чрез диалог между партиите и институциите. Не е новост това за нас, защото ние през годините сме предупреждавали, че може да се стигне до такава криза, каза Карадайъ.

Той припомни пред Радев какви са били лозунгите на партията по време на предизборните кампании – всички лозунги, каза Карадайъ, са били в резултат на разбиранията им за възстановяване на нормалността и държавността.

Страната има нужда от редовен кабинет за решаване на множеството кризи, пред които сме изправени. Кризите изискват спешни мерки с поглед в бъдещето. Има теми, които трябва да се ускорят, като част от ЕС. Ние закъсняхме с Плана за възстановяване и с оперативните програми, допълни Карадайъ.

Той подчерта, че Плана и програмите са възможности, които могат да дадат тласък за развитието на икономиката и да се повишават доходите, да се подобри стандарта на живот, завърши лидерът на ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK