В ход е акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Снимка: МВР

Акцията се провежда в цялата страна

Акцията се провежда в цялата страна за времето от 15 юни до 31 август 2021 година. Целта е ограничаване на причините и условията за ПТП с деца по време на лятната ваканция.

При контрола на пътната безопасност униформените ще акцентират върху спазването на ограниченията на скоростта в районите на учебните заведения, предимството на пешеходците, управлението на двуколесни МПС от неправоспособни водачи, в т.ч. от малолетни и непълнолетни, използването на защитни каски и обезопасителни колани.

Засилено полицейско присъствие ще има в дните, в които са ученическите празненства за края на учебната година, както и в дните, в които официално се закрива учебната година за учениците от гимназиален етап.

При участия на служители на ОДМВР-Силистра, в обучителни форми с деца и ученици през летния ваканционен период ще се дават конкретни 

препоръки за безопасно поведение на децата като участници в движението по пътищата, свързани с:

* игра на безопасни места;

* управление на велосипеди и други видове пътни превозни средства – индивидуално електрическо превозно средство, тротинетка, ролери, скейтборд, ховърборд и др., в съответствие с разпоредбите на Закона за движение по пътищата, съобразно възрастта на децата; 

* правилно движение като пешеходци и безопасно поведение като пътници в пътните преводни средства;

* разясняване на административно-наказателната отговорност при управление на МПС от неправоспособни подрастващи и др.

През летните месеци ще се провеждат специализирани полицейски операции, насочени към неправилно движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превози средства, в т.ч. и деца, контрол над използването на детски обезопасителни системи и предпазни колани и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK