Кметът на Раждавица притеснен заради проблемите с изкупуването на земеделската продукция

Стоян Раждавички - кмет на село Раждавица Снимка: Infomreja.bg

Вкусовите качества на вносните плодове и зеленчуци в пъти по-не струват от нашите, категоричен е Раждавички

Тази година беше благоприятна за земеделските производители в това число и за зеленчукопроизводителите. С добра реколта са черешите и плодовете, годината може да се определи като берекетна, обяви кметът на кюстендилското село Раждавица, Стоян Раждавички, който днес се включи с местното читалище в Празника на плодородието.

По негови думи обаче остава проблемът с ниските изкупни цени и тройният ръст в цените на препаратите и торовете за обработка.

„Малко са тези които изкупуват земеделската продукция, за ябълките още по-няма къде да бъдат пласирани.  Ще бъде трудно ако не се вземат мерки за поевтиняването на ел. енергията и на газта.

Лесно е да бъде докарвана стока от Гърция и други държави на дъмпинг, защото е по - евтина. Вкусовите качества на вносните плодове и зеленчуци в пъти по-не струват от нашите, там произвеждат за промишлени нужди, а ние за консумация“, обяви още кметът на Раждавица.

Той е категоричен, че родната продукция трябва да се пласира на реални цени, а не в пъти по-ниски, което ще доведе и до отказване на голяма част от земеделските производители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK