Земеделци изгониха Костадинов, не искат протестът им да се политизира

Снимка: БГНЕС

Те очакват да видят изготвения текст на меморандум

Земеделските производители, които са се събрали край Долни Богров, остават в протестна готовност. Те очакват да видят изготвения текст на меморандум, който предстои да подпишат след вчерашните срещи с министър председателя Николай Денков, финансовия министър Асен Василев и министъра на земеделието Кирил Вътев.

Ако текстът удовлетворява протестиращите, те ще подпишат меморандума, обяви Радослав Христов:

"Решихме все пак първо да видим меморандума, ако няма изкривяване от това, което сме се договорили вчера, лично аз смятам, че трябва да обявим края на протеста. До момента не е обявен край на протеста искам да кажа, защото се спекулира в медийното пространство за това нещо".

При протестиращите дойде лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който беше изгонен от тях, пише БНР.

"Така, не искат да се политизира протеста и казаха, че искат да водят още разговори и си водят разговори, така ли? Еми дано да не ви излъжат,  затова дойдохме и ние", обърна се Костадинов към земеделците, които на свой ред коментираха:

"Казах му да напусне…Никой не го е извикал и аз лично го изгоних, няма работа тука, ние сме тук само земеделци"

Земеделските производители не искат протестът им да се политизира, заяви Илия Проданов:

"Ние не искаме нашият протест да бъде политически. Точно това беше едната от причините ние днес да не сме там на площада. Защото ние сме диалогични, ние сме разумни и си гледаме интереса единствено и само на нашите членове. Ние нямаме политически цели никакви".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK