Радостин Василев: Получавам заплахи от различни места

Снимка: БГНЕС

Новият ми политически проект е в ход, каза още депутатът

Получих и в момента получавам сериозни заплахи от доста места, но не и от Кирил Петков и Асен Василев. Служители на МВР са с мен 24 часа. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът, напускащ парламентарната група на ПП-ДБ, Радостин Василев, пише Нова тв.

„Срещу Асен Василев и Кирил Петков не съм подавал никакви сигнали, защото няма за какво. Това, което направих, не го е правил нито един български политик до момента и то е не камъче, а цял багер в блатото и да го изринем, за да видим какво е истинското лице на българската политическа класа”, заяви още Василев.

По повод записа от заседание на Националния съвет на ПП народният представител за пореден път каза, че той го е направил и не се срамува от това, защото така обществото ставало свидетел на „уйдурмата, която ГЕРБ и ПП опитват да си направят".

„Не съм принуждаван от никого нито да го пускам, нито да не пускам записа. Заплашван съм заради действията си – първо, след като обявих пресконференцията си и после – след като пуснах записа”, поясни Василев.

Той категорично отрече президентът Румен Радев да стои зад решението му да представи записа пред обществото и нарече тези твърдения „лъжа".

Василев каза още, че новият му политически проект е в ход. „Имам огромна подкрепа от гражданите, на тях разчитам. Всъщност единственото нещо, което ме запазва да не ми направят него сега, е обществото”, заяви депутатът. И допълни, че чисто конституционно няма как държавният глава да застане зад партията му.

 

КОМЕНТАРИ