Манолова: Няма да подкрепим управление с ГЕРБ и ДПС и не преговаряме с тях

Снимка: ИБГНИ

„Ще настояваме ревизията на предишното управление да продължи“

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ няма да подкрепим управление и правителство с участието на ГЕРБ и на ДПС. В преговори с тях няма да участваме. Ще участваме в разговорите с „Има такъв народ“, на които сме поканени в събота в парламента, относно сформирането на правителство, неговия състав и програма.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в парламента относно обявените от „Има такъв народ“ консултации за сформиране на кабинет.

Настоявахме за публични консултации и разговори за сформирането и подкрепата на правителство и настояхме приоритетите, които защитаваме, да намерят място в програмата на следващото правителство. Не желаем постове и позиции и не желаем да участваме в парцелиране на властта. Ще чуем разговорите и персоналния състав, защото са важни хората, които ще извършват промяната, допълни Манолова.

Очакванията на обществото са да се създаде почтено правителство, което да се заеме с решаването на проблемите на обикновените хора и да върне доверието в парламента, категорична бе Манолова.

Ангажиментите ни към българските граждани за повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа на младите семейства и децата, съдебна реформа и компенсации за бизнеса в COVID-кризата трябва да намерят своето място в програмата на следващото управление. Ще настояваме преизчисляването на пенсиите да се случи веднага, а не пенсионерите отново да очакват 1 януари или 1 юли, каза още тя.

Хората очакват да усетят промяната по джоба си. Българските пенсионери, които са най-ощетени, трябва да бъдат подкрепени незабавно. Както стана ясно, пари в бюджета има, събрани са 1,5 млрд. лв. повече приходи по данни от финансовия министър. Тези пари трябва да бъдат насочени веднага към българските пенсионери, категорична бе Манолова.

Ще настояваме и ревизията на предишното управление да продължи, допълни тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK