Цветанов: Бях умишлено изолиран от взимането на политически решения от Борисов

Снимка: Infomreja.bg

Това каза в предаването „Лице в лице“

В периода, когато аз бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, не е имало такива отношения, които да повлияят пряко върху политическите ангажименти в страната. През 2010-2011 г. бяха най-ниските нива на корупция като усещане сред хората. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

,,Всички, които спазвахме някакви принципи, понесохме това, което трябваше да изпием горчилка и бяхме репресирани. От момента на освобождаването на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и назначаването на Румяна Бъчварова аз бях умишлено изолиран от вземането на всякакви политически решения и кадрови промени от премиера Бойко Борисов“, заяви още той.

На въпрос познава ли се с уличения в корупция от САЩ Илко Желязков Цветанов посочи, че не се познава.

„Г-н Желязков беше предложение на ДПС. Всички политически партии гласуваха. Имаше изслушване, което бе обществено и прозрачно. За първи път го видях, когато положи клетва в парламента“, сподели Цветанов.

,,Не трябва да пренебрегваме информацията от Държавния департамент на САЩ. Смятам, че всяка една институция може да свърши много оперативна работа в сътрудничество с прокуратурата“, каза още той.

По отношение на подслушванията Цветанов заяви, че не вярва да е имало такива, но не изключи да е имало частни фирми, които да са се занимавали с това.

„В последните 20 години има много такива случаи. Не смятам, че е имало подслушване. За такова подслушване, трябва разрешение от съд, т.е. това трябва да бъде документирано. Трябва да има контрол – няма човек, който да си сложи главата в торбата за такова престъпление. Ако беше вярно, щеше да има някакви доказателства. Не смятам, че е правено такова подслушване, защото щеше да има следи“, каза председателят на Републиканци за България.

„Това, което се случи в последните седмици, беше наложително. Трябваше да има промяна в структурите за сигурност, защото всички политически сили останахме с усещането, че последната предизборна кампания не беше честна. В момента отговорността и прозрачността за изборите е изцяло на служебния кабинет“, каза още Цветан Цветанов за рокадите в службите за сигурност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK