Военнослужещи участваха в гасенето на пожари в областите Пазарджик и Стара Загора

Снимка: Infomreja.bg

Хеликоптер Ми-17 трети ден участва в гасенето на големия горски пожар в панагюрските села Левски и Елшица

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Съвместното командване на специалните операции (СКСО) участваха днес, 10 август, в погасяването на пожари в областите Пазарджик и Стара Загора.

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово трети ден участва в гасенето на големия горски пожар в панагюрските села Левски и Елшица. Между 09.00 и 12.00 ч са извършени 20 захода за водопускане от въздуха и са изсипани 50 тона вода, след което машината се е завърнала в авиобазата.

Следобед друг хеликоптер Ми-17 участва в гасенето на пожар, възникнал край пазарджишкото село Црънча. Между 13.30 и 16.00 ч са извършени 7 пуска на 14 тона вода. След влошаване на метеорологични условия, хеликоптерът се е завърнал в авиобазата.

В гасенето на пожара в района на Црънча, който е бил в близост до военния полигон, активно са участвали и военнослужещи от СКСО, служители на ОД МВР Пазарджик и Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, представители на областната администрация в Пазарджик, служители от Държавното горско стопанство и други.

Модул от 38-ми механизиран батальон от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада участва в гасенето на големия пожар в землището на село Пъстрово, община Стара Загора. Ръководител на формированието от 20 военнослужещи е капитан Герасим Златинов. При необходимост военнослужещите от Стара Загора ще участват в гасенето на огъня и утре.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK