Акция "Бяло" в Шуменско: Водачи са хванати след употреба на два наркотик

Снимка: Infomreja.bg

Какво сочат данните на МВР?

Около 16:20 часа на 7 декември полицейски служители от РУ- Каолиново извършили проверка на 30-годишен мъж от село Тодоро Икономово. В него са намерени две прозрачни полиетиленови пликчета с около 3 г бяло кристалообразно вещество.

По негови данни веществото е метамфетамин. Иззето е и предстои да бъде изследвано лабораторно. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. 

Около 20 часа снощи на ул. "Самара" в Шумен за проверка бил спрян водач на Мерцедес с шуменска регистрация.

Автомобилът бил управляван от 42-годишен шуменец. Пътните полицаи го тествали за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ. При последвало претърсване в автомобила е намерен и иззет плик с около 1г бяло кристалообразно вещество, което по негови данни е амфетамин. Предстои да бъде изследвано в лаборатория. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 

На 7 декември около 10:50 часа екип на РУ- Нови пазар спрял за проверка водач на лек автомобил Шкода „Октавия“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 32-годишен мъж от Каспичан. Тестван бил с дръг чек.

Отчетена била положителна на бензодиазепин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK