Акция "Бяло" в Хасково и Търново: Десетки са задържаните

Снимка: МВР, архив

Какво сочат данните на МВР?

Две жени и седем мъже са били с марка на задържане до 24 часа във връзка с проведена вчера операция по противодействие на производството, разпространението и държането на наркотици. В хода на операцията са задържани две жени на 20 г. и 21 г. и седем мъже на възраст между 15 г. и 38 г. Акцията се проведе на територията на Хасково, Харманли, Димитровград и Свиленград. Общото количество иззети вещества са 399,8 грама марихуана и 2,7 грама метаамфетамин. 395 грама от общото количество канабис е конфискувано от дом на улица „Граничар“ в Свиленград. В Гълъбово и Меричлери са заловени и двама водачи, шофиращи с дрога.

При проверките са иззети още 1740 пиратки от хранителен магазин в с. Бисер, за което е съставен акт; 29 400 къса безакцизни цигари и килограм тютюн от обект и дом в Хасково и 2,2 кубика дървесина без марка от две къщи в областния град, всички предадени с протоколи на разследващите. По случаите са образувани 2 досъдебни производства, 3 бързи производства и полицейска преписка. В операцията са участвали 58 полицейски служители, които са проверили 435 лица, 334 МПС и 34 обекта. За нарушения по закона за движение по пътищата са съставени 14 фиша, 1 акт и са връчени 20 електронни фиша.

Задържани са 7 лица във Великотърновско. Образувани са 4 бързи и 5 досъдебни производства. Установени са две лица, обявени за издирване от Германия. В едно от проверяваните жилища освен наркотични вещества са намерени  и иззети револвер и 8 ловни патрона. Проверени са 34 райони около учебни заведения и жилища. Операцията продължава и днес. 

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – Г. Оряховица в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция. Вчера сутринта в Стражица е извършена проверка на лек автомобил "Опел", управляван от 40-годишен от с. Благоево, известен на полицията и осъждан. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Той е дал кръвна проба за химичен анализ, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Криминалисти задържаха мъж за притежание на марихуана. На 7 декември е извършено претърсване в апартамент, обитаван от 33-годишен севлиевец. Намерена е суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. 

Младеж е задържан за притежание на наркотици. Вчера, около 16:10 часа, на ул.“Васил Левски“ в Дряново е спрян за проверка 19-годишен местен жител. Установено е, че лицето е придобило и държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Двама са били задържани с наркотици в хода на специализирана операция за противодействие на държането и разпространението на дрога. Полицаи от РУ-Момчилград проверили вчера по обяд в района на жп гарата в града 19-годишен, у когото намерили около 7 грама суха листна маса. При направен тест веществото реагирало на марихуана. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Около 18,30 часа в Кърджали при проверка на 32-годишен полицейски служители открили суха листна маса, която при тестване реагирала на марихуана. Дрогата е иззета, мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. По двата случая са образувани досъдебни производства за незаконно притежаване на високорискови наркотични вещества.

32-годишен е бил задържан в РУ-Крумовград, след като било установено, че управлява автомобил след употреба на наркотик. Около 15 часа вчера водачът, който се придвижвал с „Мерцедес“, бил спрян за проверка в града. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Водачът е бил задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. За управление на автомобил след употреба на алкохол 43-годишен е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Водачът се придвижвал с „Мерцедес“ и бил проверен в Кърджали около 10 часа вчера. Тестът за алкохол отчел 1,94 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK