Рецидивист търка наровете на ареста след поредна кражба в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Задигна раница с пари и документи от кола, паркирана на бензиностанция

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на обвиняем за кражба в условията на опасен рецидив, определи Районен съд - Дупница.

Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница е привлякла Мирослав И., на 35 години от Дупница, като обвиняем за това, че на 19.11.2022г., около 17.10 часа, в гр. Дупница, от лек автомобил паркиран на бензиностанция, противозаконно е отнел следните чужди движими вещи: дамска черна кожена раница, съдържаща в себе си – 1 брой дамски ръчен часовник; 2 броя връзки с ключове; 1 брой диплома за завършено средно образование; 1 брой малък розов несесер; 1 брой кожено портмоне, съдържащо сумата от 600 лв.; 1 брой лична карта, 1 брой СУМПС и контролен талон, издадени на името на С. В.; 1 брой дебитна карта от владението на С. В. от гр.Дупница, без нейно съгласие и с намерението противозаконно да бъдат присвоени.

Деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Видно от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият М. И. е извършил деянието, за което му е било повдигнато обвинение. Касае се за извършено тежко умишлено престъпление против собствеността, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до десет години.

Същото е извършено в условията на опасен рецидив. Налице е и реалната опасност същия да се укрие или да извърши друго престъпление. Видно от събраните по делото доказателства е, че обвиняемият е многократно осъждан, а от показанията на свидетелите, става ясно, че същият е извършител на деянието, с оглед на което съдът счита, че следва да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението подлежи на незабавно изпълнение. То може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK