Петър Москов отрича коалиция с ВМРО

Снимка: КОД

От партията се заричат и никакви обединения около никакви други задачи

Политическата партия "Код", която основа Петър Москов, ще се яви на предстоящите парламентарни избори самостоятелно.

В позиция до медиите, след вчерашната заявка, дадена от ВМРО за формиране на голямо патриотично обединение, от "Код" разпратиха до медиите опровержение. В момента Петър Москов е в чужбина разбра News.bg и не може да коментира, а на събитието вчера в централата на ВМРО присъстваше Любомир Канов, който е част от партията.

От партията на Москов посочват, че продължават да считат, че задача номер едно на десницата остава лустрацията и всякакви обединения около друга задачи и цели са "плъзгане по повърхността". Всякакви твърдения за възможни коалиции, в които КОД ще участва, са неверни, заявяват от партията, настоявайки на темата за лустрацията.

"Убеден съм, че единствената смислена предизборна коалиция е широко дясно обединение. Това беше и призивът на "Код" към всички, които наричат себе си десни", цитират думи на Москов от пресцентъра на "Код".

В позицията се критикуват останалите "десни" партии, които не са откликнали на призива на "Код" до този момент - "от безумното - "за нас е важна коалицията с БСП (дори предизборна такава)" от ПП и ДБ, до арогантното - "нашата партия е голяма и си е самодостатъчна" на ГЕРБ.

"След неуспеха на усилието за такава силна дясна коалиция считам, че всякакви други половинчати ситуационни съюзи са отстъпление от смисъла. А смисълът е българските граждани да имат надеждата, че след тези избори нещо ще се промени и има кой да носи отговорност с дългосрочен хоризонт."

От партията се заричат и никакви обединения около никакви други задачи да не могат да изместят или да заместят изпълнението на задачата за постигането на ефективно действащо лустрационно законодателство. "Съответно и коалиции, изградени около други приоритети, са плъзгане по повърхността на проблема, а не радикално изгребване на мръсотията, в която сме."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK