Екатерина Захариева връчи награди на най-добрите чуждестранни студенти у нас

Снимка: МВнР

С първа награда в категорията „Чуждестранен студент в България“ бе отличен студентът от Великобритания Прасида Рай

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи награди на най-добрите чуждестранни студенти в рамките на конкурса „Студент на годината“, организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България.

„Не губете никога младежкото си любопитство, защото то е това, което ни кара да учим нови неща и да преоткриваме себе си“, обърна се към лауреатите Захариева.

Тя разказа как на много места по света среща хора, завършили висшето си образование в България. „Те обичат страната ни поне толкова, колкото нас. Това са едни от най-силните посланици по света“, заяви на церемонията в Аулата на Софийския университет външният ни министър.

Тя изтъкна, че заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев работят за възстановяване и увеличаване на стипендиите за чуждестранни студенти и призова наградените студенти да популяризират България в родината си.

С първа награда в категорията „Чуждестранен студент в България“ бе отличен студентът от Великобритания Прасида Рай, който изучава у нас медицина в Медицинския университет в Плевен. Отличия за постигнатите успехи в учението си получиха и Ставрос Герасудис от Гърция, студент от Тракийския университет в Стара Загора, и Симона Митева от Република Северна Македония, която се обучава в УНСС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK