Данните от „черната кутия“ на МиГ-29 ще бъдат снети в лаборатория на руската корпорация

Георги Панайотов изказа още веднъж съболезнования

Данните от „черната кутия“ на катастрофиралия самолет МиГ-29 ще бъдат снети в лаборатория на руската корпорация РСК „МиГ“ на територията на Руската федерация. Това се посочва в писмен отговор от РСК „МиГ“, съобщи министърът на отбраната Георги Панайотов пред журналисти в Карлово днес, 30 юни. По думите му, това означава, че „черната кутия“ с представители на Военната прокуратура, Служба „Военна полиция“ и Военновъздушните сили ще бъде транспортирана при първа възможност, щом се уредят формалностите по пътуването.

Министърът на отбраната Георги Панайотов изказа още веднъж съболезнования и съпричастност към скръбта на семейството на подполковник Валентин Терзиев. „Тъжно е, че изгубихме подполковник Терзиев. Уроците са научени. Това, което трябва и можем да направим, е да не допускаме нови инциденти в бъдеще. Това изисква много работа, внимание, модернизация на цялата армия и на Военновъздушните сили, изисква нашите офицери, сержанти и войници да разполагат с най-сигурната техника“, посочи още министър Георги Панайотов.

В отговор на въпрос той съобщи, че обучението на пилотите в изтребителната авиация ще бъде възстановено в рамките на 2 - 3 седмици. 

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поясни, че щурмовата, вертолетната и транспортната авиация не са спирали да изпълняват плановата си летателна дейност. Стрелбите на зенитно-ракетни войски, които трябваше да се проведат по време на учението на полигон Шабла и бяха прекратени на 9 юни, са препланирани за септември. „Ние продължаваме да изпълняваме задачите си въпреки трагедията, която ни сполетя, и за която съжаляваме“, заяви началникът на отбраната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK