Тодор Крънджилски: За осъществяване на силна социална политика е нужна работеща икономика

Снимка: БСП

"Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината"

Тодор Крънджилски е кандидат за народен представител от листата на Коалиция от партии „БСП за България“ в Първи Многомандатен избирателен район – Благоевград. Средното си образование е завършил в Хуманитарна гимназия – Петрич, а висше в Инженерно – педагогическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Семеен, с две деца.

„В тази кампания поставяме няколко важни акцента. На първо място „БСП за България“ категорично е срещу въвличането на страната ни във война. Пътят за мирно разрешаване на конфликта е сядане на масата за преговори и градивен диалог“, това каза Тодор Крънджилски в интервю за радио Благоевград.

Той допълни също, че като социална партия ориентирана към хората, БСП подкрепя необходимостта от адекватни мерки за борба с инфлацията. „Ние от БСП продължаваме да настояваме за налагане на таван на цените на стоките от първа необходимост. Смятаме, че като временна мярка това е единственото, което може да проработи“, каза още Крънджилски. Според него, един висок жизнен стандарт ще даде възможност за пълноценен и достоен живот в България. Като друг важен приоритет на „БСП за България“ той определи съхраняването и защитата на българското семейство и семейни ценности. „Децата на България имат нужда да израстват в здраво и осигурено семейство. Ние от „БСП за България“ сме за създаване на условия за добра реализация и европейски доходи на работещите хора в България“, категоричен бе кандидатът за народен представител. 

Той сподели още, че за осъществяване на силна социална политика е нужна работеща икономика. „В тази връзка, в сектор икономика и бизнес сме за подкрепа на малките и средни предприятия, чрез преференциално и достъпно финансиране от Българската банка за развитие при ясни и прозрачни критерии. Смятам, че един от начините за стимулиране на предприемачеството е да бъдат намалени административната тежест и процедури, включително и счетоводната отчетност за микро предприятията, дребните търговци и производители. От изключително голямо значение за развитие на икономиката е да полагаме постоянни усилия в посока привличане на чужди и наши инвеститори в сектори с висока добавена стойност“, заяви Тодор Крънджилски. Според него е важно да се подчертае ролята на работодателите в преодоляването на кризата в момента, а именно чрез осигуряване на добро заплащане на труда с цел повишаване на жизнения стандарт и на социалния статус на работниците и служителите. „ Важно е също да погледнем добрите примери на европейския и световен опит за изграждане на кръгова икономика. Икономика с повторно използване и рециклиране на повторни продукти и суровини“, каза още кандидатът за народен представител, който е на пето място в листата на Коалиция „БСП за България“ в Пиринско.

Друг основен приоритет на социалистите е постигане на високо качествено образование. „Смятаме, че бюджетното финансиране трябва да бъде само за държавни и общински училища. Бизнесът има остра нужда от добре подготвени кадри със средно специално образование. Затова трябва да насърчаваме и развиваме професионалното образование в съответствие с икономическите приоритети на страната. Професионалните гимназии да се превърнат в банка за кадри на бизнеса и икономиката. Да се осигури възможност за трупане на практически опит и овладяване на професията. Моята лична позиция е, че трябва да се направи преоценка на политиките по приобщаващото образование. Нужно е да се създаде работеща система за подкрепа на деца и ученици със специални образователни потребности и на талантливи ученици“, заяви Тодор Крънджилски. Той припомни, че благодарение на усилията и инициативите на БСП до момента, са осигурени безплатни детски градини и безплатни учебници за всички ученици. 

„Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината защото ние можем да направим страната ни по-добро и сигурно място за живот, а ако споделяте моите виждания отбележете и лична преференция 105“, призова кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България“ в Благоевградско Тодор Крънджилски. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK