Задържаха 42-годишен, принуждавал жени да проституират

Снимка: Infomreja.bg

При отказ ги връзвал с вериги

Арестът на криминално проявения 42-годишен мъж е осъществен ден, след като 19-годишна потърсила помощ в полицията. Крайно изплашена тя обяснила, че е успяла да избяга от неин познат, който на 20 ноември към 20.30 часа се е опитал насила да я качи в лек автомобил в района на бул. „Ботевградско шосе“. Дни по-рано тя била настанена в кризисен център за жени пострадали от насилие, съобщават от пресцентъра на МВР.

В рамките на разследването по образуваното досъдебно производство криминалистите от столичното Пето РУ установили, че мъжът подбирал внимателно момичетата и след запознанство с тях, бързо ги превръщал в жертви на сексуални услуги. За целта, в създаден от него сайт, публикувал техни снимки, а след обаждане на клиент, лично той е „доставял“ на посочен адрес съответното момиче, от което прибирал уговорената предварително и получена сума.  В случай на несъгласие на жертвата, той я принуждавал след жестоко малтретиране – връзване с вериги, гасене на цигари по тялото, нанасяне на порезни рани, вземане на опиати, заплахи за убийство. 

Събраните материали по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура и на задържания е повдигнато обвинение по чл. 144 и  чл. 155 от НК, наложена му е  мярка за неотклонение „задържане под стража“ .

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK