Прокуратурата разследва убийството на 29-годишния кюстендилец

Снимка: Infomreja.bg

В качеството на обвиняем за убийството е привлечен 55-годишен мъж

Окръжна прокуратура-Кюстендил ръководи разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство, съобщават от държавното обвинение.

На 30.05.2023 г. на телефон за спешни случаи 112 е постъпил сигнал за открито мъжко тяло в местността „Гола Велика“ в района на гр. Кюстендил.

По случая са били предприети незабавни действия и изпратен екип на спешна медицинска помощ. Лекарите са констатирали смъртта на пострадалия. По първоначални данни тя е причинена по насилствен начин.

Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна следствено-оперативна група. Предстои провеждане на аутопсия. Назначени са експертизи.

В хода на специализираните действия е изяснена самоличността на жертвата – 29-годишен жител на гр. Кюстендил.

Установено е, че той е бил заедно с приятел, с когото консумирали алкохол. Между двамата последвал конфликт, прераснал в сбиване.

В качеството на обвиняем за убийството е привлечен 55-годишен мъж. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK