Телефони, тетрадки, пари и списъци с имена – равносметката от спецакция купен вот!

Снимка: МВР

Арестуваха 14 лица в столичния квартал „Христо Ботев“

В ранните часове днес стартира специализирана полицейска операция  на територията на столичния квартал „Христо Ботев“. Целта на действията, осъществени от служители от СДВР, ГДБОП и ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, бе противодействие на конвенционалната престъпност, на наркоразпространението, на престъпления против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност. На входовете и изходите на квартала бяха изградени 8 КПП и сформирани два мобилни екипа, които извършваха щателни проверки.

В хода на акцията е извършен контрол на общо 221 лица, 40 от които от криминалния контингент, и 138 моторни превозни средства. Установени са двама издирвани, съставени са 6 акта по Закона за българските документи за самоличност и два фиша.

Със заповеди за задържане до 24 часа в полицейския арест са отведени 14 лица. При ареста на единия от тях се е наложило използването на белезници - при опит за проверка, във видимо нетрезво състояние, мъжът е проявил агресия към служителите на реда.

Извършени са претърсвания на адресите, обитавани от задържаните, както и на ползваните от тях моторни превозни средства. Намерени и иззети са голям брой мобилни телефони, тетрадка и списъци с имена, телефонни номера и парични суми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK