Двама са задържани при среднощната проверка в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Вторият е арестуван за неизпълнение на полицейско разпореждане

Има и втори задържан при среднощната проверка в заведение в Благоевград, съобщи на извънреден брифинг Стоян Маламов – временен заместник-директор на Областната дирекция на МВР.

Той е възпрепятствал действията на полицейските служители при поставянето на белезници на първия арестуван, който бил в явно нетрезво състояние.

И двамата са отведени в ареста. Съставени са им протоколи – по Закона за здравето – за нарушение на заповедта на здравния министър, и за неизпълнение на устно полицейско разпореждане, обясни Маламов.

Проверката е извършена към 00,10 часа в неделя съвместно от служители на ОДМВР-Благоевград и екипи на РЗИ, НАП, Агенция „Митници“ и Инспекцията по труда във връзка със спазването на въведените противоепидемични мерки.

Полицейски служител е поискал документ за самоличност на клиент в заведението, който бил във видимо нетрезво състояние. Той се държал агресивно с униформените.

„Лицето не е изпълнило полицейско разпореждане и е нарушило неприкосновеността на полицейския служител. Мъжът е задържан със заповед на МВР за срок до 24 часа, като са му поставени белезници, за което е използвана физическа сила. Задържаният е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици“, каза Стоян Маламов.

Два часа след задържането му той е освободен. При снетото сведение заявил, че съжалява за случилото се.

При проверка, извършена в петък срещу събота, са проверени три заведения. Съставени са 138 акта за установяване на административно нарушение, 125 от тях са по Закона за здравето, 8 – по Закона за българските лични данни, 8 от РСПБЗН и един от РЗИ, заместник-директорът на ОДМВР-Благоевград.

В нощта срещу неделя са проверени три обекта и са съставени 69 акта. В едно от заведенията, в което имало посетители, е установено, че аварийният изход е бил заключен.

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България алармираха за полицейски терор в съботната вечер в Благоевград, като доказателство за това те изпратиха клип. Те настояха за дисциплинарно уволнение на директора на ОДМВР-Благоевград, и наказания за всички замесени. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK