Акцията в Благоевградско вкара в ареста 13 души

Снимка: МВР

Акцията започна тази сутрин в Сандански и Кресна

В хода на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и противодействие на престъпленията, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, при активна работа на полицейските служители, са проверени 1018 лица и 805 МПС в област Благоевград.

По-рано днес акцията започна на територията на Кресна и община Сандански.

Задържани са 13 лица по ЗМВР.

Проверени са също 10 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 7 автоморги и сервизи, 13 питейни и увеселителни заведения, 3 дърводелски цеха и 37 търговски обекта.

Съставени са 22 акта за установени административни нарушения и 148 фиша по ЗДвП, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Продължава и пътният контрол в страната.

11 083 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 14 254 водачи и пътници. Съставени са 3014 фиша и 757 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 15 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, двама - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем души, а осем са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 3188 МПС и 3502 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 871 фиша и 144 АУАН. Установени са четирима водачи, шофирали след употреба от 0,5 до 1,2 промила алкохол, и един – с над 1,2 с над 1,2 промила. Трима са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//