Криминалисти от РУ- Шумен разкриха наркооранжерия

Снимка: МВР

Била оборудвана с инструменти и препарати за обогатяване на почвата

Криминалисти от РУ- Шумен разкриха наркооранжерия изградена в бетонен напоителен канал в гориста местност край шуменския квартал Мътница. Работата им започнала преди повече от месец след получен оперативен сигнал, че мъж от Шумен отглежда канабисови растения. Криминалисти влезели в дирите на двама шуменци- на 32 и 21 години. В късните следобедни часове в неделния 32-годишния бил задържан до оранжерия в кв. Мътница. Бил оборудван с инструменти и препарати за обогатяване на почвата.

При извършения оглед било установено, че полагал грижи за растения от вида на конопа в изградена от него  оранжерия в корито на напоителен канал. Мъжът отглеждал 49 растения, които били в различен стадий на растеж- между 1,20 и 2,20 м. При документиране на престъплението станало ясно, че 21-годишният е помагал в отглеждането им. Извършени са претърсвания на три адреса, обитавани от двама. Иззети от жилището на 21-годишният е стъклен буркан с около 15г. суха тревна маса, която по негови данни е марихуана. В 32-годишният шуменец е намерен около грам от наркотичното вещество. Иззети са. Ще бъдат изследвани в лаборатория.

21-годишният не е криминално проявен. 32-годишният шуменец е осъждан за държане на наркотични вещества, има нанесена телесна повреда, притежание на оръжие без разрешително. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокурор от РП- Шумен.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK