Задържаха видинчанин, карал след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин

Снимка: МВР, Видин

Продавал и дрога

26-годишен жител на с. Цар Симеоново е бил задържан в полицейския арест за шофиране на лек автомобил след употреба на наркотици и за притежание на наркотични вещества. 

На 16 септември, на ул. „Широка“ в областния град, служителите на реда спрели за проверка „Хюндай“ с видинска регистрация, управляван от младия мъж. При тестване с техническо средство пробата му реагирала положително на канабис, амфетамин и метамфетамин. В колата полицаите открили и иззели 0.94 грама амфетамин.

В условията на неотложност последвало претърсване в жилище във Видин, обитавано от 26-годишния. Оттам разследващите иззели още около 120 грама сух канабис и 9,8 грама амфетамин. 

Работата по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство за престъпления.

На 16 септември, в землището на с. Синаговци, полицейски служители засекли двама видинчани, докато пренасяли вода за поливане на засадени там две конопени растения. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, разследващите иззели две растения с височина 150 см. При полевия наркотест тревистата маса реагирала на канабис. Мъжете – на 31 и 33 години, били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK