Временната комисия за газовите доставки щяла да се засекрети, ако се наложи

Снимка: БГНЕС

Договорените количества газ от САЩ от страна на премиера Кирил Петков ще се докарват с кораби

В газохранилището в Чирен количествата газ са около 20%. Идеята в този период е да се нагнетява газ от количествата, които ще получим тепърва. Това заяви председателят на комисията по енергетика в НС и депутат от "Продължаваме промяната" Радослав Рибарски пред БНТ.

Договорените количества газ от САЩ от страна на премиера Кирил Петков ще се докарват с кораби. След като имаме сключени договори ще станат ясни датите кога ще бъдат разтоварени корабите, обясни Рибарски. Въпросите, които ще се разгледат във временната комисия за газовите доставки, биха могли да бъдат разгледани и в Комисията по енергетика, като нямат притеснения за нещо нередно.

Ако е нужно временната комисия за газовите доставки ще бъде засекретена или поне една част от нея.

Според Рибарски всички зависи от решенията на другите държави дали ще плащат газа в рубли или не. Засега ние предпочитаме да сме от коректната страна на договореностите. България не е влизала в разрив с други договори и клаузи, добави шефът на енергийната комисия.

По отношение на ембаргото на руски петрол, Рибарски заяви, че позицията по темата ни е категорична и няма промяна в нашата позиция. Не можем в този период да заменим ставките на нефт с други източници, посочи председателят на енергийната комисия в НС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK