Постоянен арест за мъж, обвинен в палеж на кола и шофиране след употреба на алкохол

Снимка: Infomreja.bg

Той запалил автомобила на приятелката си

Тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград, потвърди определение на Районния съд в Сандански, с което на 32-годишен мъж, обвинен в палежа на автомобила на приятелката си, е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият се включи дистанционно в съдебния процес чрез скайп връзка от следствения арест в гр. Сандански.

Съдебният състав, председателстван от съдия Петър Пандев, като взе предвид събраните по делото доказателства, становищата на страните и извърши проверка на акта, чието изменение се иска, прецени, че същият, като правилен и законосъобразен, следва да бъде потвърден.

Окръжният съд се солидализира изцяло с изводите на първоинстанционния съд, че от събраните до настоящия момент доказателства може по категоричен начин да се направи извод за наличие на обосновано предположение, че  Неделчев е съпричастен към деянията, предмет на повдигнатите срещу него обвинения – престъпления по чл. 330, ал.1 от НК и по чл.343б, ал. 1 от НК.

Съдебният състав прецени, че не е налице реална опасност Неделчев да се укрие, но данните по делото  и поведението на обвиняемия сочат, че съществува опасност той да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK