Двама са задържани, опитали да пренесат 92 кг канабис през "Кулата"

Снимка: Митници

Мъжете са арестувани за 24 часа

Близо 92 кг канабис откриха митнически служители при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Кулата.

Около 8,00 ч. на 20.05.2023 г. в района на ГКПП Кулата митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ към ТД Митница София са спрели за проверка влизаща в страната товарна композиция с българска регистрация, състояща се от влекач с прикачено хладилно полуремарке.

Превозното средство е било селектирано за рентгенов контрол и извършен анализ на изображението. При последвалата физическа проверка в специално изграден тайник-двойно дъно на хладилното полуремарке, са били намерени 154 пакета марихуана с общо тегло 91,800 кг.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

В качеството на обвиняеми по делото са привлечени водачът на товарния автомобил Х.С. (на 30 години) и пътуващият с него Д.Д. (на 39 години). С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица. Разследването по делото продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK