Задържаният за подкуп граничен полицай измамен от Боклука и Бахамата

Снимка: Infomreja.bg

Той остава в ареста

В ареста остава граничният полицай от ГКПП „Кулата“, задържан заради рекет над бизнесмен.

Атанас Коцев е взел подкуп от 500 евро от Владимир Бойчев с прякор Боклука, който е собственик на транспортна фирма.

Така наречената „такса спокойствие“ Боклука предал на Коцев, за да осигури безпрепятственото преминаване на камиони от фирмата му през границата ни с Гърция в противен случай те щели да бъдат подложени на щателни проверки и забавяне, което би довело до финансови неизгоди за бизнесмена.

Припомняме, че Владо Боклука е осъден след като дълго време се укриваше и бе задържан в Гърция и предаден на нашите власти. Той имаше любовна афера с дознателката Розалина Кьосева, дъщеря на полицая от Благоевград – Георги Кьосев, която му помагала, укривайки го. Розалина бе държана под домашен арест, а кариерата ѝ в МВР приключи. ПОВЕЧЕ ЗА БОКЛУКА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

Според прокурор Мадолев самият Коцев нееднократно е търсил връзка чрез вайбър и телеграм с Владимир Бойчев, за да му напомни за „таксата“. За кореспонденцията им има щателни проверки и свидетели. В близост до „Интерхотел“ в Сандански Боклука е предал на Коцев 500 евро.

Преди това също са имали „взимане-даване“ като от страна на Коцев е имало и заплахи по адрес на Боклука, че „ще му отреже пръстите“.

Според обвинението, Коцев се е възползвал от положението си на граничен полицай. Той също така е участвал в съвместни екипи срещу контрабандата на акцизни стоки и наркотици. Работи от 17 г. в системата и е запознат добре с дейността в нея.

Адвокат Добромир Парапанов – служебен защитник на обвиняемия, обясни пред съда, че задържането на Коцев е напълно незаконно.

Преди да бъде задържан – Коцев е лежал в МБАЛ „Югозападна“ в Сандански, където са му правени вливки и лечение. На 1 май в 19 ч. той е изписан от болницата. Преди това в 17,15 ч. на Коцев е връчено постановлението за задържане, а 5 мин. по-късно и това, че е обвиняем.

„Той е задържан преди да бъде обвинен. Грешката на следователя в часовете води до незаконността на ареста на Коцев и задържането му под стража за 72 часа“, каза Парапанов.

Самият Коцев обясни пред съда, че е лежал в болница, защото „нещата са сериозни – има възпаление на средното ухо и проблеми с вестибуларния апарат“.

Той поиска от съда преглед от съдебен лекар с обяснението, че в ареста е бил „пребит зверски“ с видими охлузвания и наранявания. Включително има и счупен на две зъб. Коцев не обясни обаче от кого е бит – от служители на МВР или съкилийник.

Коцев влезе в съдебна зала куцайки, на бавен ход, показвайки белезниците си и с наранявания по главата. Той бе с къс панталон, джапанки, тениска и видими два татуса на прасците с лика на плачеща Дева. Именно заради визията си, Коцев се извини пред съдията заради види си и каза, че уважава институцията. На дяната си ръка бе с абокат.

„Откакто съм задържан нямам право на свиждания и на къпане“, каза Коцев.

Той поиска съда да го изправи очи в очи с Владо Боклука, за да се докаже, че Коцев никога не е искал пари от Бойчев, както и че не е получавал такива от него.

„Аз си търсех парите от него, които той ми ги взе чрез измама“, каза Коцев, който по-късно в обясненията си намеси името и на задържания към момента Васил Петров с прякор Бахамата. ПОВЕЧЕ ЗА БАХАМАТА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

По думите на Коцев преди 7 г. Бахамата, обвинен за финансови измами на лица от Югозапада, е измамил бащата и брата на Коцев. Те теглили кредити в размер на около 50-60 000 лв., а Бахамата е трябвало да погасява вноските. Тогава нещата били потънали, каза Коцев в зала.

Коцев започнал да изплаща кредита на брат си с 300 лв. месечна вноска и 200 лв. вноска по кредита на баща си.

Тъй като Бахамата е задържан заедно със жена си, парите, които дължал на Коцев, трябвало да му бъдат давани от Боклука. Така Боклука се явява, според разказа на Коцев, посредник на задържания Петров.

Освен грижата за двамата, той полагал и грижи за двете си деца, с чиято майка са разделени.

„Аз самият мразя корумпираните полицаи. Няма шанс да търся пари. Боклука каза, че ще връща 1000 – 2000 лв. месечно, за да покривам аз кредита. Откакто Бахамата беше заключен, Боклука ми звъни всеки ден“, каза Коцев.

Коцев поиска най-леката мярка – подписка, за да може да продължи да работи и да погасява дълговете, както и да се грижи за децата си.

„Аз се гордея с работата си! Боклука лъже и това ще бъде доказано“, каза Коцев пред съда.

От прокурора стана ясно още, че на 23 април тази година е влязла в сила присъда над Коцев от 2019 г. за документална измама, за която Коцев се е признал за виновен.

Става дума за подаване на фалшив договор за покупко-продажба на лек автомобил „Фолксваген пасат“, изготвен на италиански език от 12.01.2016 г., с който Коцев е искал да регистрира колата в КАТ. Той е осъден условно на 3 години.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Васил Петров - Бахамата
Розалина Кьосева

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK