В РУ - Димитровград, задържаха трима мъже и две жени за наркотици

Снимки: ОДМВР, Хасково

Притежавали синтетичен наркотик

Вчера по обяд служители от РУ - Димитровград, съвместно с колегите си от Областната дирекция са провели операция за противодействие на престъпността по линия на дрогата.

В Димитровград те са спрели лек автомобил „Опел“, шофиран от 32-годишен от Сливен. В колата е пътувал и негов съграждан на 21 години, и двамата познати на органите на реда. При личен обиск у водача е намерен плик, съдържащ аналог на синтетично вещество с тегло 3 грама. Под предната седалка на колата е открита чанта със същото вещество с тегло 315 грама.

В хода на работата служителите проверили и стопански двор в кв.“Вулкан“, където установили 31-годишен димитровградчанин. При претърсване на стопанската постройка са намерени 2 торби и кофа със 137 плика от въпросната дрога с тегло 269 грама.

Иззети са и 2 електронни везни. Открити са множество пликове с клипси и сумата от 1 820 лева.

В процеса на работата са установени и задържани две жени от града - на 35г. и 30г., съпричастни към извършваната дейност.

Работата по събиране на доказателства и провеждане на процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство продължава под контрола на Районна прокуратура - Димитровград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK