Пристигнаха изборните бюлетини в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

285 е броят на секциите в областта

129 300 бюлетини пристигнаха за предстоящите парламентарни избори на 2-ри октомври в Кюстендил. Те бяха доставени до сградата на областна администрация, откъдето ще бъдат разпределени в рамките на днешния ден, а утре ще бъдат предоставени на общинските ръководства, за да могат те да ги подготвят и да ги предадат на секционните избирателни комисии.

Това обяви областният управител на Кюстендил, инж. Александър Пандурски. 285 е броят на секциите, като има две нови – една в затвора в Бобов дол, а другата в хосписа. 110 са секциите, които ще работят само с хартиени бюлетини, 170 са секциите с машини.

„Машините ще пристигнат в петък, като тогава ще съберем и демоверсиите, които сега са в Общините и ще ги върнем на Сиела. В събота, по специални лъчове, ще бъдат разпределени съответните машини, заедно с материалите в общините. Вчера се проведе среща със секретарите и силовите структури, засега подготовката за изборите върви нормално и спокойно.

Хората са подготвени, обърнахме внимание, преди всичко на проблемите по обучението на секционните избирателни комисии. На места има нови председатели и секретари, които за първи път се появяват на избори и обръщаме сериозно внимание на тяхната подготовка. Ако те знаят нещата и четат документите, всичко ще мине съвсем нормално и спокойно“, уточни още инж. Пандурски.

Създадена е организация по предаването на протоколите, като ще има добра координация между органите на реда и Общините.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK