Окръжният съд в Кюстендил измени мярката за неотклонение на Р. М. от Дупница

Снимка: Infomreja.bg

от "Домашен арест" в "Парична гаранция"

Окръжен съд – Кюстендил, измени мярка за неотклонение от „Домашен арест“ в „Парична гаранция“ в размер на 6 000 лв. по отношение на 42- годишния Р. М. от Дупница.

Съдът счете, че и към настоящия момент продължава да съществува обосновано предположение, че обвиняемият е участвал в инкриминираните деяния, но че реалната опасност да извърши престъпление не е със същия интензитет, както при вземането на първоначалната мярка за неотклонение, тъй като е изключена вероятността да повлияе на разследването.

Обвиняемият е неосъждан, не е с висока степен на обществена опасност, грижи се за непълнолетно дете. Трудово зает е и се е установил постоянно в гр. Дупница, пише още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението, с което мярката за неотклонение по отношение на обвиняемия Р. М . от Дупница се изменя от „Домашен арест“ в „Парична гаранция“, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок. 

Лицето е привлечено като обвиняем от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за държане на акцизни стоки – цигари без бандерол, и разпространението им предимно на територията на областите Благоевград и Кюстендил (престъпления по чл. 321 и чл. 234, ал. 2 от НК).

Четирима обвинени бяха задържани на 31.05.2022 г. и 01.06. 2022 г. при специализирана полицейска операция на служители от сектор БОП-Благоевград, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Считано от 02.06.2022 г., с определение на Специализирания наказателен съд, обвиняемият Р. М. е с мярка за неотклонение „Домашен арест“. Със същото определение е взета МНО „Домашен арест“ и по отношение на Ц. В. от Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK