438 служители на ЮЗДП, гасили горски пожари, получиха награди

Снимка: Infomreja.bg

Сред наградените са и горски работници със съществен принос

Общо 438 служители на Югозападното държавно предприятие, активно участвали в потушаването на десетките горски пожари, се награждават с парични премии. За професионалните действия, навременната и бърза реакция отличия получават специализираните групи за гасене на горски пожари и допълнително мобилизираните служители от териториалните поделения и централно управление, реши Управителният съвет на ЮЗДП. 

Сред наградените са и горски работници със съществен принос и проявено себеотрицание в критични ситуации, благодарение на което са спасени от огъня жилищни постройки и противопожарна техника. 

В знак на признателност за активното участие при потушаването на горския пожар, възникнал в землището на санданското с. Голешово, парични награди от ЮЗДП ще получат и 12 доброволци. На 5 август с риск за живота си, снабдени с гръбни пръскачки и лопати, мъжете от близките села Петрово и Яново спират придвижването на пожара към иглолистна гора и остават да дежурят през цялата нощ заедно с горски служители и пожарникари. Това улеснява гасаческите действия на следващия ден рано сутринта, когато многобройни сили от горски, огнеборци, военни и доброволци атакуват пожара и напълно го загасяват.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d