Анелия Спахиева от СУ "Н. Вапцаров" в Хаджидимово получи първа награда в Национален конкурс за есе

Снимки: личен архив

Нграда получи и преподавателят Заприна Глушкова

Ученичката Анелия Спахиева от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, и нейният консултант Заприна Глушкова получиха награди от ХV Национален конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”, посветен на 190 години от рождението на ген. Николай Столетов -
„Генералът на българите”.

Конкурсът беше организиран от Национално движение „Русофили”, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители и Съюза на офицерите и сержантите от запаса. Съорганизатор е Министерството на образованието.  

В благородната надпревара се включиха над 200 ученици от цяла България.    

Анелия Спахиева от 7. клас (тогава) участва в категорията „Реферати” и спечели първа награда – грамота за лауреат и таблет. Ученичката наесен вече ще бъде възпитаничка на НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев.

Преподавателят Заприна Глушкова получи предметна награда и специална грамота за лауреат на Националния ученически конкурс. Отличието и се присъжда за нейното активно участие в разработването на проекти като ръководител на ученици. Г-жа Глушкова се стреми да стимулира и да популяризира най-талантливите и способни млади хора, тяхната дейност и успехи.

Целта на Националния ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне” е чрез проучване на важни моменти от историята и съвремието на българския и руския народи, младите хора да се запознаят с миналото, настоящето и бъдещето на българо-руските отношения. Разработката на очерци, репортажи, пътеписи, интервюта, реферати, есета, мултимедийни проекти, стихове, разкази, рисунки по предлаганата тематика да подпомогне по-задълбоченото изучаване на темата „Русия” в учебната и извънкласната дейност по история, литература, география, руски език, информатика, изобразително изкуство и др., за разширяване познанията на учащите се.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK